Archives

All posts for the month juni, 2016

2020 12 23. Så kom ljuset tillbaka, till och med Ålekrokan uppskattade detta men förstod inte att om hon skulle torka vingarna så får man vända sig mot solen för att få bästa resultat.
Hallå igen 2020 12 20

Det var ett tag sedan jag skrev något på min hemsida men nu tänkte jag ändra på detta

Som en start i detta tänkte jag upplysa er om ett havsörnspar som uppehåller sig runt St Brattholmen de har observeras där vid vid flera tillfällen.

Om de tänker bosätta sig där är nog inte troligt, men ett trevligt inslag i den dystra årstid vi nu är i. 3 dag kvar till det vänder och blir ljusare, det är en stor dag för oss här ute i skärgården.

En bild från ovan, visar var de flesta husen finns.

Vädermässigt har året inte börjat bra.

Månsken över Kristineberg den 1 jan

Full storm 32 meter i byarna på Väderöarna den 11 jan.

Klar natt med uppgående måne den 7 jan.

Första snön 4 jan.

dsc_3336

En fantastik kväll den 29 12 16

Problem med båttransport tillbaka till fastlandet fick lösas på bästas sätt

DSC07266

En speciell insekt dyker upp i parningstillstånd och alla fotografer får ett tillfälle att  pröva sin utrusning.

DSC07253

Christina berättar här om de snäckskalsdjur som banken består av.

DSC07251

I snäckskalsbanken bli det fika.

DSC07246

Jan berättar om växter och djur som förekommer på land, jag och Petter får beröm för vi svett gräset på stranden.

DSC07243

Christina började men att berätta om alla de snäckor och djur vi möter på stranden

DSC07245

Christina Appelqvist och Jan Udden kom till Otterö för att informera om djur och växtlighet.

DSC07306

Midsommar 2016

En solskenshistoria så här i höstmörkret 2018

Här har två gubbar räddat en ejder från en säker död. Ejdern hade fastnat i en fiskelina, kroken satt fast i ena vingen och ett tillhörande blysänke förhindrade fågeln att röra sig fritt. Således måste kroken bort, den satt så illa att den måste kapas för att inte skada vingen mera. För att utföra denna manöver var jag tvungen att söka hjälp hos min granne Åke som är fågel och fixexpert. Det misstänktes att patiensen skulle få för sig att flyga i själva operations ögonblicket och det var otänkbart om detta skulle lyckas. Efter ett flertal stånkande och klämmande med avbitaren förstod vi att den kraftiga stålkroken var för stark för våra händer. Förslag inkom på att ta hjälp av skruvstycket som finns i Åkes miniverkstad. Då utrymmet är begränsat misstänkte vi att detta kunde medföra problem, men Åke gick in först med tången och provklämde med skruvstyckets hjälp och det skulle nog gå, bara inte ejdern skulle sätta sig på tvären. Därefter placerade jag och ejdern oss i läge, nu började Åke prata med några i från Gävle samt att han hade hög och klar röst. Ejdern ska va glad att han inte kunde Svenska, för då hade denna operation varit omöjlig med alla Åkes bekant från Gävle. Ett pling hördes när stålkroken small av, kroken togs ur vingen och saken var klar. Efter detta hade ejdern inga planer på lämna mig, han låg stilla kvar och lyssnade på mig och Åke som var ganska nöjda efter utfört arbete.

Flaskevik
Väderöarna i solnedgång